A A A K K K
для людей з порушеннями зору
Білоцерківський опорний ліцей-гімназія №20
Білоцерківської міської ради Київської області

Харчування

Графік харчування учнів з 16.10.24р.:

10.10 - 1, 2 кл.;

11.05 - 3, 4 кл.;

     12.00 - 5, 6, 7 кл.;

            13.00 - 8, 9, 10, 11 кл..

Весняне меню

Наказ №150 від 15.10.2024 "Про організацію харчування здобувачів освіти в закладах дошкільної і загальної середньої освіти комунальної власності Білоцерківської міської територіальної громади" 

Наказ №189 від 15.10.2024 "Про організацію харчування   учнів"

Рішення виконаівчого комітету Білоцерківської міської ради №836 від 15 жовтня 2024 року 

Меню 4-х тижневе 2024р

Наказ № 112 від 30.08.2024 "Про організацію  харчування  у  закладі у 2024/2025 навчальному році"

Рішення виконавчого комітету Білоцерківської міської ради №11 від 09.01.2024

Наказ №2 від 09.01.2024 "Про організацію харчування учнів"

Рішення виконавчого комітету Білоцерківської міської ради №710 від 28.10.2022

Постанова №305 від 24.03.2021 "Про затвердження норм та Порядку організації харчування у закладах освіти"

Наказ №2205 від 25.09.2020 "Про затвердження Санітарного регламенту для закладів загальної середньої освіти"

Платформа про здорове шкільне харчування

Фото без опису

ГОДУЄМО ДІТЕЙ ПРАВИЛЬНО

ЩО ПОКЛАСТИ ДИТИНІ В ЛАНЧБОКС. ІНСТРУКЦІЯ


16 ПРОСТИХ КРОКІВ ДО ЗДОРОВОГО РАЦІОНУ

5 КРОКІВ ДО БЕЗПЕЧНІШОЇ ЇЖІ

               

Харчування в ліцеї

Фото без опису Фото без опису 

Фото без опису Фото без опису Фото без опису Фото без опису 

 

Нове меню від Євгена Клопотенка

Із 1 січня 2021 року в українських школах змінилося меню для школярів. Над його розробкою працювала спеціальна робоча група, до якої увійшли представники МОЗ, громадських організацій, дитячі ендокринологи і дієтологи.

Євген Клопотенко, кулінарний експерт, автор і керівник проєкту Cult Food (це соціальний проєкт з покращення культури харчування), команда якого упродовж трьох років займалась розробкою шкільного харчування.

Нове шкільне харчування. Метою програми є підвищення та поширення рівня культури здорового харчування у навчальних закладах. У рамках проєкту було розроблено “Збірник рецептів страв для харчування дітей шкільного віку в навчальних та оздоровчих закладах”, а також план впровадження нової шкільної культури харчування у шкільні їдальні по всій Україні.

                            Фото без опису

 

Реформа шкільного харчування

Під патронатом дружини Президента України Олени Зеленської в Україні відбувається реформа шкільного харчування. Це є одним із ключових напрямів діяльності Першої леді України.

Оновлене обладнання покращить технологічні процеси приготування страв, сприятиме переходу до здорового харчування, а також забезпечить належну гігієнічність посуду в шкільних їдальнях та температурний режим готових страв.

Реформа впроваджується Міністерством освіти і науки, Міністерством охорони здоров’я, Міністерством розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства та Державною службою України з питань безпечності харчових продуктів та захисту споживачів.

Реформа шкільного харчування підтримується всіма регіонами: у кожній області діють регіональні плани щодо створення належних умов для безпечного харчування в закладах освіти, забезпечується систематичне навчання персоналу, який задіяний в організації шкільного харчування, постійно вдосконалюється організація шкільного харчування, забезпечується формування культури здорового харчування.

                         Фото без опису

 

Новий Санітарний регламент для ЗЗСО

Міністерство охорони здоров’я розробило новий Санітарний регламент для закладів загальної середньої освіти. Документ набирає чинності з 1 січня 2021 року. У новому Санітарному регламенті змінено підходи до організації харчування. У школах дозволяється організовувати кейтеринг, який повинен відповідати всім принципам та вимогам безпечності харчових продуктів на базі системи НАССР. Також вимоги документа базуються на принципах здорового харчування, рекомендованих Всесвітньою організацією охорони здоров’я. Регламентом встановлено вимоги до харчових продуктів та готових страв, що можуть пропонуватись дітям. Наприклад, передбачено низку обмежень за вмістом солі, цукру та жиру з урахуванням сучасних тенденцій щодо здорового харчування та рекомендацій ВООЗ. У Санітарному регламенті визначено Перелік продуктів харчування, які забороняється продавати у шкільних буфетах та шкільних автоматах (чіпси, сухарики, попкорн, ковбаси, сосиски, копчену і солону рибу, деякі солодощі та ін.). Також встановлені групи харчових продуктів, які повинні бути в щоденному шкільному раціоні учнів (злакові, овочі, фрукти та ягоди, молочні продукти) та врегульовано питання організації харчування дітей з особливими потребами. Тепер у разі, якщо є довідка від сімейного лікаря чи педіатра про певні дієтичні потреби дитини, власник закладу зобов’язаний організувати окреме харчування з урахуванням рекомендацій лікаря.

Фото без опису

Дитяча тарілка для здорового харчування

(Гарвардська школа громадського здоров’я)

 

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень