A A A K K K
для людей з порушеннями зору
Білоцерківський опорний ліцей-гімназія №20
Білоцерківської міської ради Київської області

Тренінг

Дата: 30.10.2023 16:05
Кількість переглядів: 109

26 жовтня Анною Петровою, психологом-тренером проєкту «Провідники Змін», від ГО «Фонд Маша» для педагогів нашого ліцею був проведений тренінг “Психологічна стійкість та кризова адаптація”.

Учасники тренінгу в теплій та довірливій атмосфері, створеній тренером, познайомилися з техніками психологічної самодопомоги, продіагностували власний психологічний стан та отримали знання про ресурси, які допоможуть плекати  резельєнтність. 

Оскільки резилієнс – це процес ефективного подолання негараздів, то найцікавіше і найцінніше у ньому те, що він не визначається тільки рисами особистості, а включає нашу увагу, мислення й поведінку. Тому бути більш стійким до труднощів може навчитися кожен.

Фактори,  які впливають на резильєнтність: доброзичливе ставлення до себе та своїх здібностей, здатність робити реалістичні плани та втілювати їх, розвиток комунікативних навичок, зокрема асертивності (це вміння у ввічливий та доброзичливий спосіб відстояти себе, виразити свої почуття та думки, не ображаючи і не порушуючи гідності інших людей), плекання цінностей і планування життя згідно з ними, розвиток власної «системи підтримки, змістовних та глибоких стосунків із близькими людьми, з природою, з Богом, а також із собою, розвиток здатності вирішувати проблеми.

  


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень